Meteen naar de inhoud

Wie ben ik?

Ik ben Richard Wuisman, geboren en getogen in Hoorn, tegenwoordig woon ik met mijn gezin in Zwaag. Naast mijn werk ben ik fanatiek hardloper en houd ik mij bezig met alles rondom sport/voeding/gezondheid. Ik vind dit leuk en probeer daarmee anderen enthousiast te maken. Ik vind het ook mijn taak om als zorgprofessional gezondheid uit te stralen.

In 2007 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en datzelfde jaar ben ik ook aan de slag gegaan in de fysiotherapie. Bijna 10 jaar heb ik in een grotere groepspraktijk gewerkt en sinds 2017 ben ik mijn eigen ondernemingen gestart. Ik ben toen met Fysiotherapie Zwaag begonnen en kort daarna (in 2018) heb ik de fysiotherapiepraktijk in Berkhout over kunnen nemen.. Op 1 september 2020 is Osteopathie West-Friesland (locatie Zwaag en Berkhout) erbij gekomen.

Door de jaren heen heb ik, naast mijn werk, verschillende opleidingen en cursussen gedaan. Dit waren opleidingen en cursussen die bij mijn vakgebied aansloten, maar ook om kennis op te doen dat net buiten mijn vakgebied ligt. Denk hierbij aan alles met voeding (voedingsdeskundige, orthomoleculaire cursussen) maar ook kinesiologie (2020/2021). Een overzicht van mijn opleidingen en cursussen vindt u hieronder:

2007, afgestudeerd Fysiotherapeut aan de HvA
2010, Voedingsdeskundige, CIVAS
2010, Stenvers Schouderopleiding
2012, Romp- en stabiliteitstraining
2013, Dry Needling
2014-2018, Claudicationet (netwerk etalagebenen)
2017, Easytaping concept (Medical taping)
2018, Triggerpoint reset methode
2018-2020, Webinars vanuit Natura Foundation (Schildklier, Magnesium, Hersenstofwisseling, Bindweefselproblematiek, Overactief Immuunsysteem, Slaap, Energie)
2020, afgestudeerd Osteopaat aan de IAO (2015-2020)
2020, Toegepaste Kinesiologie bij Metabole Problematiek (Immuunsysteem)
2020, Human Microbiom, KPNI
2020, It’s all energy, KPNI
2020, Toegepast kinesiologie Interlink bovenste extremiteit
2021, Basic Brain, KPNI
2021, Frank de Bakker geintegreerde technieken, cursusblok 1 + 2
2021, Immunological warrior, KPNI

Hiernaast heb ik in de afgelopen 10 jaar tientallen boeken gelezen over voeding en gezondheid (oa; Het langlevendieet, Mindlift, het Glutengevaar, Homo Energeticus, Optimaal gezond zonder medicijnen, Oersterk, Bijnieruitputting, de Hormoonfactor, Enzymfactor, The Perrin Technique (vermoeidheid/ME) en nog vele boeken over suppletie). Documentaires over gezondheid zijn ook een grote inspiratiebron. Op netflix staan een paar aardige, maar op Food Matters (nu gaia.com) en andere kanalen is er veel interessante informatie te vinden. Deze kennis voeg ik toe in de vorm van extra lifestyle advies aan het eind van de osteopathie behandeling.

Vanaf 2016 ben ik ook begonnen met het zelf schrijven van blogs en artikelen over voeding en gezondheid. Deze zijn te vinden op www.oogvoorbalans.nl.

Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Osteopathie West-Friesland. Type voor het maken van een afspraak uw naam en de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. Eventueel uw voorkeurslocatie Zwaag/Berkhout. Ik neem daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard Wuisman, Osteopaat.