Meteen naar de inhoud

Wat is Osteopathie?

Afspraak maken

Osteopathie is een behandelstrategie die vooral gericht is op het opsporen en behandelen van de oorzaak van lichamelijke klachten. De osteopaat beoordeelt tijdens zijn onderzoek het gehele lichaam om tot de juiste oplossing te komen.

Het belangrijkste kenmerk van de osteopaat is dat hij kennis heeft van hoe alles in ons lichaam samenwerkt. En dan bedoel ik ook echt alles. Door een goede uitgebreide intake te doen, kan er een start gemaakt worden met de behandeling.

De behandeling is grofweg onder te verdelen in 3 aspecten:

  • Parietaal: het behandelen van spieren, pezen, gewrichten, zenuwen, bloedvaten en lymfe
  • Visceraal: het behandelen van organen en al het omliggende bindweefsel
  • Craniaal: het behandelen van de hersenen, schedel, heiligbeen en het ruggenmerg

Binnen de osteopathie bestaan 4 basisprincipes. Als 1 of meerdere principes in ons lichaam niet goed werken, ontstaan klachten.

  • De doorbloeding in het hele lichaam moet goed zijn, zodat alle cellen voldoende zuurstof en andere voedingsstoffen hebben voor een optimale werking
  • Het lichaam doet, wat we van het lichaam vragen. Gaan we de armspieren meer gebruiken dan worden deze sterker. Gaan we de arm niet gebruiken dan wordt deze slapper (simpel voorbeeld)
  • Alles in het lichaam is met elkaar verbonden. Zowel functies van lichaamsdelen zijn afhankelijk van elkaar en het zit letterlijk allemaal aan elkaar vast (door bindweefsel/vliezen (fascia)).
  • Ons lichaam probeert alles te herstellen en gezond te houden (autoregulatie).
Klik hier
1
Klik hier voor een afspraak
Welkom op de whatsapp van Osteopathie West-Friesland. Type voor het maken van een afspraak uw naam en de klacht waarvoor uw een afspraak wil maken. Eventueel uw voorkeurslocatie Zwaag/Berkhout. Ik neem daarna spoedig contact met u op.

Met vriendelijke groet, Richard Wuisman, Osteopaat.